Online therapie

Geef jij de voorkeur aan online therapie vanuit je eigen huis of kantoor, gemakkelijk en prettig in je eigen omgeving?

Online therapie: gemak dient de mens

Een goede therapeut is niet automatisch een goede online therapeut. Online therapie vraagt om andere afstemming en technieken.

Anachroon Therapie biedt al sinds 2015 online sessies. Deze online consulten vinden plaats via Skype, Zoom, FaceTime, Discord of telefoon. Je kunt kiezen voor het communicatiemiddel dat voor jou het handigste is, bijvoorbeeld omdat je dat al gebruikt.

Tijdens deze online sessies maak ik gebruik van gesprekstherapie, coaching, NLP en integratieve therapie. Als we beeldbellen, kun je ook kiezen voor online EMDR en online hypnotherapie.

 


 

 

online therapie online hypnotherapie e-therapie afstandssessies afstandstherapie Skype-sessies Zoomtherapie Skypetherapie

 

 


Ruime ervaring met online sessies

Tijdens deze afstandssessies vanuit je eigen huis kun je comfortabel en veilig in je eigen omgeving zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk de e-therapie te volgen vanaf je werk, bijvoorbeeld vanuit een vergaderruimte of je eigen kantoor. Of wanneer je op reis bent vanuit je hotelkamer. Sommige cliënten kiezen voor de beslotenheid van hun auto.

Je kunt deze e-consulten vanaf elke plek volgen, zolang jij je er maar prettig voelt en niet gestoord wordt.

 

Videoconsult: praktische oplossing

Er kunnen allerlei redenen zijn om te kiezen voor online therapie. De afstand speelt geen rol bij een Skypesessie, dus je kunt vanaf iedere plek met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag. Ook als je korter of langer in het buitenland verblijft, en je de voorkeur geeft aan therapie in je moedertaal.

Daarnaast kiezen sommige mensen voor e-therapie of e-coaching omdat ze minder valide zijn, hevige allergieën hebben, kwetsbaar zijn voor infecties of een drukke agenda hebben, waarbinnen ze zo efficiënt mogelijk willen omgaan met hun tijd.

 

Online therapie bij fobieën

Ook bij sommige fobieën kan het zinvol zijn om te beginnen met Zoomtherapie of andere online therapie. Zo bouwen we stap-voor-stap aan je gevoel van veiligheid en controle bij bijvoorbeeld agorafobie of sociale angst. De volgende stap kan zijn dat ik één of enkele keren naar je toe kom en we een deel van de weg naar de Anachroon Praktijk samen afleggen. Pas als je je sterk genoeg voelt, verwacht ik dat je zelfstandig naar de praktijk komt. Jij bepaalt het tempo van de stappen die je zet.

 


 

 

 

e-therapie online therapie afstandscoaching Skype-sessie Zoom-sessie Skypetherapie

 

 


 

 

E-therapie binnen het Anachroon Programma

Maak je de keuze intensief met je hulpvraag aan de slag te gaan met het Anachroon Programma, dan combineren we Skype-sessies, live sessies, coaching via e-mail, doorlopende ondersteuning via Signal en telefonische crisisopvang, 24 uur per dag. Op die manier kun je gewoon je dagelijkse dingen doen, in je eigen omgeving, terwijl je toch serieus therapeutisch wordt ondersteund.

 

Online therapie of in dezelfde ruimte?

Consulten in de praktijk kunnen nog tot vlak voor aanvang kosteloos worden omgezet in een online consult. Handig als je een keer in tijdnood komt, door je rug bent gegaan of in de file staat. Ook kun je je e-sessie altijd omzetten in een live sessie, als je voorkeur daarnaar uitgaat. Zo ben je lekker flexibel.