Traumaverwerking

Traumaverwerking

Trauma’s bestaan in alle soorten en maten. Een indrukwekkende gebeurtenis kan je zo zeer aangrijpen, dat hij je niet meer los laat. Of je krijgt een naar gevoel bij herinneringen van lang geleden. Wanneer dit je belemmert in je gevoelsleven of je functioneren, spreken we van een trauma.

Binnen de Anachroon Praktijk is het uitstekend mogelijk trauma’s minder gevoelig te maken en veelal zelfs volledig te verhelpen.

Om te beginnen zal het draagvlak worden vergroot: je komt meer in je kracht en zit lekkerder in je vel. Vervolgens zullen de hevige emoties die aan het trauma verbonden zijn worden geneutraliseerd. Hiervoor kan EMDR worden gebruikt, of andere methoden voor desensitisatie. Alleen als je dat zelf wilt, zullen we onderzoeken wat de oorzaak van het trauma is. We doen dit door naar de kern van het trauma te gaan. Daar kun je ondervinden wat het trauma in je teweeg heeft gebracht en op welke andere herinneringen en gedachten het heeft aangehaakt. Door deze te verwerken word je minder vatbaar voor negatieve gedachten en gevoelens. Als er weer iets dergelijks gebeurt, zul je minder getraumatiseerd raken.

hypnotherapeut vergoed door verzekeraars

Of het nu gaat om een hevig trauma of om een naar gevoel dat steeds terug keert, door er aan te werken zul je meer rust en ruimte in jezelf ervaren.

Gewerkt kan worden aan een chronisch trauma, een accuut trauma, jeugdtrauma, PTSS ofwel PTSD, psychotrauma, oorlogstrauma. Er zijn tal van gebeurtenissen die kunnen leiden tot trauma, zoals mishandeling, misbruik, oorlog, overval, inbraak, ongeval, schrik, psychische mishandeling, ontslag, aanranding, verkrachting, verlating en verlieservaringen.

Afhankelijk van je situatie en wensen kun je in een reeks sessies werken aan herstel of kiezen voor de intensieve ondersteuning van het Anachroon Programma.