Hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie. Het is een effectieve behandelmethode bij psychische en psychosomatische klachten, met aantoonbare resultaten. Ook bij lichamelijke klachten kan deze therapievorm verlichting geven. Het kan een waardevolle aanvulling vormen op de reguliere behandeling. Het gebruik van trance vormt de spil van deze therapie. Deze trance kan worden opgewekt door hypnose. Trance kan ook spontaan in de loop van de sessie ontstaan. Daarnaast maakt de hypnotherapeut gebruik van op hypnotherapie gebaseerde therapievormen, zoals EMDR en NLP. Ook gebruikt zij Sociaal Panorama en ERV® en andere erkende therapievormen zoals gedrags- en gesprekstherapie, waarbij niet altijd sprake hoeft te zijn van trance.

Met hypnotherapie kunnen in korte tijd diepgaande resultaten worden behaald. Toch wordt het door cliënten over het algemeen niet als zwaar ervaren. Na een sessie voel je je wellicht moe, maar gewoonlijk wel prettig, rustig en ontspannen.

De meest bekende werkvorm is regressietherapie. Hierbij maakt de cliënt in zijn beleving een reis naar het verleden. De herinneringen onder hypnose zijn veel levendiger en gedetailleerder dan bij een normale herinnering. In het brein is hierbij hersenactiviteit waarneembaar, die vergelijkbaar is met de hersenactiviteit bij een daadwerkelijke beleving. Het brein beschouwt deze herbeleving onder trance dus als een werkelijke gebeurtenis, en niet als een herinnering. Daardoor hebben veranderingen in de gevoelens en gedachten die verbonden zijn aan deze situatie uit het verleden erg veel impact. Vee meer dan bij het verwerken van de situatie door het praten over herinneringen.

Hoewel regressietherapie het bekendste onderdeel is, beslaat hypnotherapie een veel groter scala aan werkvormen. In overleg met je therapeut kies je de werkvormen die bij jou en je hulpvraag aansluiten.

Hypnotherapie is medisch erkend. De werking is wetenschappelijk aangetoond en wordt in toenemende mate gewaardeerd door de gezondheidszorg en de GGZ. Steeds meer ziekenhuizen bieden het aan.

hypnotherapeut vergoed door verzekeraars

Hypnotherapie bij Anachroon

In het Anachroon Programma wordt hypnotherapie gecombineerd met andere werkvormen. Buiten de sessies word je dan ook intensief begeleid. Alles waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt, is bespreekbaar. Je therapeut kijkt met je mee, zoveel jij wilt. Zij is steeds bereikbaar voor jou. Als het nodig is, kun je altijd bellen. Ook ’s avonds, in het weekend, of zelfs ’s nachts. De therapeutische sessies worden aangevuld met coachings op afstand. Daardoor kun je gebruik maken van intensieve begeleiding, zonder vaak naar de praktijk te hoeven. Je kunt dus gewoon je dagelijkse dingen doen, en toch serieus aan je probleem werken.

Als je er nog niet klaar voor bent om echt grote stappen te gaan zetten, is dit minder geschikt voor jou. Maar ben je eraan toe, dan is dit wat jou kan helpen je dromen waar te maken. Dit programma is een heel krachtige combinatie van therapie en coaching, waarmee je echt je leven kunt transformeren.