Ontspanning

Ontspanning

Ontspanning is bevorderlijk voor vrijwel iedereen. Alleen al door te ontspannen verminderen veel cliënten hun probleem. Van de klachten waarmee patiënten bij hun huisarts komen, heeft een groot deel te maken met spanning.

Bekende uitingen van spanning zijn nervositeit, concentratieproblemen, maagpijn, buikklachten, hoofdpijn, rug- en nekklachten, slaapstoornissen, kortademigheid, benauwdheid, druk op de borst, tintelende vingers, zweten en vermoeidheid. In deze gevallen is het verminderen van spanning veelal een voorwaarde om te komen tot herstel.

Ook bij andere klachten en ziekten kan ontspanning een grote verbetering tot stand brengen. Door te ontspannen verbetert je humeur en slaap je beter. Pijn wordt veel draaglijker als je ontspannen bent. Lichaam en geest hoeven hun energie nu niet meer te storten in de bodemloze put van de spanning, maar kunnen haar inzetten voor je welzijn.

Ontspannen is niet alleen gezond, het is ook heerlijk! Van de technieken voor ontspanning die je tijdens je behandeling aanleert, heb je heel je leven profijt.

Ontspanning door hypnose

Ontspanningsoefening

Energiek & Ontspannen

Met deze ontspanningstechniek kun je jezelf tot rust laten komen, terwijl je wel in de actiemodus blijft. Hij is heel geschikt om overdag te doen, of aan het begin van een nieuwe dag. Het mp3-bestand kun je gemakkelijk met je meenemen op je telefoon.