Beroepsvereniging hypnotherapie NBVH

hypnotherapeut vergoed door verzekeraars

Beroepsvereniging hypnotherapie

Anachroon Therapie is lid van de Nederlandse beroepsvereniging hypnotherapie. Dit is de NBVH: de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten. Het lidnummer is 06108.

Daarnaast wordt de praktijk erkend door onder meer het Register Beoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Anachroon Therapie is ook aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG) en het TCZ. Als opleider is zij erkend door het CPION. Claudie van Ginneken is een CRKBO-erkend docent.

 
erkende hypnosetherapeut
complementaire zorg

Beroepsvereniging hypnotherapie

De NBVH bewaakt de kwaliteit van de diensten die verleend worden door de aangesloten hypnotherapeuten. Jaarlijks verleent de NBVH een nieuwe licentie aan haar leden. Daarvoor moeten de leden wel voldoen aan alle gestelde voorwaarden. Dit is onder andere een 4-jarige opleiding hypnotherapie op HBO-niveau.  Ook een opleiding Psychosociale Basiskennis is verplicht. Een nieuwe therapeut wordt de eerste twee jaar begeleid door een ervaren therapeut.

De beroepsvereniging voor hypnotherapie stelt daarnaast ook eisen aan haar leden op het vlak van bijscholing. De leden moeten ieder jaar trainingen volgen op hun vakgebied. Bovendien moet ieder lid elk jaar minstens vier keer naar intervisie. Een verzekering is ook verplicht. De NBVH bezoekt haar leden om te controleren of de praktijkruimte en administratie in orde zijn. Ook controleert zij hoe de privacy wordt beschermd. De therapeut moet ook een samenwerkingscontract hebben met een ander. Zo weet je zeker dat er vervanging is bij ziekte of afwezigheid. Alleen therapeuten die aan alle eisen voldoen, worden als lid toegelaten.

Leden van de NBVH moeten zich houden aan de beroepscode. Ook kent de beroepsvereniging hypnotherapie een klachtenregeling. Er is een lijst van aangesloten therapeuten. Meer informatie is te vinden op de site van de NBVH.

Wees zuinig op jezelf

Zoek je een hypnotherapeut? Deze term is niet beschermd. Iedereen kan zich zo voordoen. Voorkom dat je terecht komt bij iemand die slecht is opgeleid als therapeut. Of zelfs bij iemand die alleen in een paar weken hypnose heeft geleerd. Er zijn zelfs landelijke instanties die hun leden hypnotherapeuten noemen, zonder dat ze een therapeutische opleiding hebben gevolgd.

Je welzijn is daar veel te waardevol voor! Kies in elk geval voor een lid van een door verzekeraars erkende beroepsvereniging. Dan kies je voor begeleiding met een hoge kwaliteit. Daar ben je in goede handen.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op.