Er is één behandeling van PDS die verlichting biedt voor iedereen met PDS: ontspanning.

Ontspannen!

Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als je een goede ontspanningsoefening doet, zul je merken dat je borrels in je buik krijgt. Dat is een goed teken! Dat betekent dat je darmen zich ontspannen en ze weer kunnen werken. Train jezelf erop je buik zoveel mogelijk ruimte te geven om te borrelen door in gedachten ‘Fijn!’ te zeggen als je beweging in je darmen voelt of hoort.

Kinderartsen weten het inmiddels: het antwoord op een prikkelbare darm is hypnotherapie, want daarmee bereik je een diepere staat van ontspanning.

behandeling van pds

Hypnotherapie is bewezen de meest effectieve behandeling van pds. Dat komt onder meer omdat je tijdens hypnotherapie een diepere ontspanning kunt bereiken dan anders. Ontspannen is heel belangrijk voor je darmen.

Bewezen de meest effectieve behandeling van PDS is hypnotherapie


Er zijn heel veel zenuwverbindingen tussen de darmen en de hersenen, met name met het limbische systeem in de hersenen. In het limbische systeem ervaar je emoties. Niet zo verwonderlijk dus dat je emoties zoveel invloed hebben op je darmen!

Deze emoties zijn er natuurlijk al voordat jij daarover na kunt denken. Je kunt dan bedenken dat je die emoties niet moet hebben, maar dat werkt nou eenmaal niet zo. Je gedachten hebben maar heel beperkt invloed op je emoties. Deze emoties worden namelijk gestuurd vanuit je limbische systeem, buiten je bewustzijn om. Als je echt je emoties wilt beïnvloeden, dan zul je aan de slag moeten op onbewust niveau. Met hypnotherapie is dit mogelijk.

Wil je goed voor je darmen zorgen? Probeer dan geen emoties vast te houden en leer je lichaam intens te ontspannen.

Ik help je graag!