NLP

NLP

NLP is een methode voor coaching, therapie en communicatieverbetering. Het is gebaseerd op de overeenkomsten in gedragspatronen van succesvolle mensen. Zo zijn er modellen gemaakt van strategieën van wereldberoemde therapeuten en geniale wetenschappers. Maar ook van creatieve talenten als Walt Disney. Deze strategieën zijn in principe heel eenvoudig. Ze zijn ook door ons verrassend makkelijk toe te passen. Af en toe iets anders doen dan je gewend bent kan dan ongekende mogelijkheden bieden!

Aan de basis van je gedrag ligt je persoonlijke waarneming van de werkelijkheid. De manier waarop je de wereld om je heen ervaart, bepaalt hoe je erop reageert.

Heb je het idee dat je partner het te druk heeft om naar jou te luisteren? Dan is de kans klein dat je echt gehoord wordt, doordat je dit idee onbewust laat doorschemeren in je communicatie. NLP biedt technieken waarmee je je beleving van een situatie of een persoon kunt veranderen. Je treedt de situatie nu met een beter gevoel tegemoet. Dat zal duidelijk merkbaar zijn aan de reacties die je krijgt. Je communicatie wordt succesvoller.

hypnotherapeut vergoed door verzekeraars

Basistraining NLP

Binnen het Anachroon Programma en binnen sessies is NLP een van de behandelmethodieken. Heb je belangstelling om zelf de basis van NLP te leren? Informeer dan naar de 1-daagse training De Basis van NLP.

Vragen? Neem dan contact op