Losse sessies in de praktijk

Sessies in de praktijk of e-sessies?

Kies je voor losse sessies, dan kunnen die als live sessie in de praktijk plaatsvinden of als online therapie. Sommige mensen geven de voorkeur aan de rust en omhulling van een bezoek aan de praktijk, anderen aan het gemak van afstandssessies.

Je mag hierin zelf een keuze maken. Je mag je live sessie ook altijd omboeken naar een online sessie of andersom.

Stel gerust je vraag of plan direct je eerste sessie:

Intake

De eerste bijeenkomst bestaat uit een kennismakingsgesprek van een half uur en een intake van anderhalf uur.

Tijdens de kennismaking kun je uitleggen wat je graag zou willen en krijg je een indruk van de therapeut – van mij dus. Deze kennismaking is kosteloos en helemaal vrijblijvend. Je kunt immers na een half uur gewoon besluiten of het je wat lijkt. Ga daarbij vooral na of je een ‘ja-gevoel’ hebt. Ook als dat niet zo is, hoef je daar niets bij uit te leggen.

Daarna vindt de intake plaats. Je kunt dan uitgebreid vertellen over je wat je bezig houdt, je achtergrond, je wensen en je kijk op de toekomst.

Vervolgens kun je aan het eind van deze eerste bijeenkomst kort kennismaken met hypnotherapie. Je kunt daarbij kiezen of je graag trance wilt ervaren, of dat je liever een andere werkvorm leert kennen.

In overleg stellen we een behandelplan op. Als je je kunt vinden in het behandelplan, kan de behandeling van start gaan.

Verloop van een sessie

Aan het begin van de sessie krijg je alle ruimte om te vertellen hoe het met je gaat en wat je momenteel bezig houdt. Bij een live sessie krijg je als volwassene ook lekker iets te drinken aangeboden.

De therapeut zal je vragen naar het effect van de vorige sessie. We gaan na of er iets bij je speelt wat direct aandacht nodig heeft, of dat er aan een van de punten op je behandelplan gewerkt kan worden. Met hulp van de therapeut kom je zelf tot de keuze van het onderwerp en het doel van de sessie.

De therapeut kiest de werkvorm die het beste past bij jou en je sessiedoel. Als je liever niet met hypnose werkt of een voorkeur hebt voor een bepaalde techniek, is dat mogelijk.

We beginnen met een stukje ontspanning of met het oproepen van trance. Gericht werk je onder begeleiding naar het sessiedoel toe. Inhoudelijk bepaal je zelf de sessie. De technieken om je doel te bereiken krijg je aangereikt.

Wanneer er met trance wordt gewerkt, kan dit zittend of liggend gebeuren. Het is echter ook mogelijk dat we in de ruimte werken, bijvoorbeeld door briefjes of voorwerpen op verschillende plaatsen in de praktijkruimte te plaatsen of zelf verschillende posities in de ruimte in te nemen.

Aan het eind bespreken we welk resultaat je hebt behaald met de sessie. Soms krijg je tips mee voor thuis. De therapeut zorgt dat je helder en ontspannen de praktijk uit komt.

Sommige hulpvragen zijn heel goed te behandelen met een aantal losse sessies.

Als je echt serieus aan de slag wilt, maar ook door wilt gaan met je werk of opleiding, is het intensieve Anachroon Programma misschien wel iets voor jou.

sessies in de praktijk