“Wij zijn heel nuchter en ik stond best sceptisch tegenover hypnotherapie in het begin. Maar ik ben er heel erg tevreden over. Verrassend dat ik zo rustig en stil kon liggen en er toch steeds met mijn aandacht bij zijn. Dat ken ik helemaal niet van mezelf. Heel fijn om eindelijk rust te kunnen ervaren.

Het heeft me verbaasd dat ik me met hypnotherapie ècht heb kunnen overgeven en dat het voor mij heeft gewerkt. Ik ben echt veranderd. Mijn leven, ikzelf, mijn gedachten, mijn lichaam, het is rustiger geworden. In alles.”

Veel mensen vinden hypnose maar een zweverig fenomeen. Maar ze lopen met een lichamelijke of geestelijke klacht waar ze maar niet vanaf komen. Dan vragen ze zich af of hypnotherapie misschien toch hetgeen is wat ze eindelijk van hun probleem af kan helpen. Maar als nuchtere Hollanders zijn we natuurlijk wel kritisch en nemen we niet zomaar allerlei onzin aan. Er wordt terughoudend en (soms terecht) sceptisch gekeken naar zweverige behandelvormen.

Ook helpt het niet als toneelhypnotiseurs hypnose voorstellen als iets magisch, waarbij je willoos ondergaat wat de hypnotiseur wil. Iets waardoor je de controle verliest. Iets wat je overkomt. Hypnose is simpelweg het uitnodigen van trance. Doe je dit bij jezelf, dan spreken we van zelfhypnose. Help je een ander in trance te raken, dan spreken we van hypnose.

Sommige mensen staan zó sceptisch tegenover hypnose dat ze geloven dat het niet bestaat. Gelukkig kunnen we tegenwoordig de hersenactiviteit meten, en daardoor het verschil meten tussen onze wakkere denkstand, hypnose (trance) en slaap.

Hypnose is niet magisch en niet spectaculair, maar heel gewoon. Best saai, eigenlijk. We maken allemaal elke dag trance mee, net zoals we allemaal elke dag slapen en wakker worden. Denk aan dagdromen, de tijd even vergeten of plotseling merken dat je al op je bestemming bent aangekomen. Dit zijn allemaal momenten waarop je in trance bent.

Heel gewoon dus, maar ook speciaal. Want ons denkvermogen werkt wezenlijk anders wanneer we in trance zijn. We zijn veel creatiever. Daardoor biedt hypnotherapie mogelijke oplossingen voor je probleem die je op andere manieren simpelweg niet kùnt bedenken.

Sta jij ook sceptisch tegenover hypnotherapie? Vraag gerust om een kosteloos kennismakingsgesprek om van gedachten te wisselen. Dit is geheel vrijblijvend!

‘Ik had veel last van misselijkheid en anticipatie-angst voor (en soms ook tijdens) sociale situaties.

Na de behandeling met hypnotherapie en Eenzijdig Relaties Verbeteren ben ik veel meer aan het luisteren naar mezelf. Ik probeer hierdoor ook meer mezelf te zijn. Dit helpt heel erg tegen anticipatie-angst en de misselijkheid.

Ik had van tevoren nooit verwacht dat het zó goed zou helpen.’

 

Neem contact op om te horen wat Anachroon Therapie voor jou kan doen.

Wat is het allerliefste wilde was de relatie met mijn zoon verbeteren. Daarbij is ERV ontzettend belangrijk geweest.

De eenzijdige relatietherapie werkt voor mij heel goed. Het verplaatsen in de ander heeft me veel inzichten gebracht waardoor ik veel kon verwerken.

Ik was al een tijd verdwaald in mijn eigen leven. Er liep van alles door elkaar heen waardoor ik weinig grip kreeg op mijn gevoelens en gedachtes. Door oude patronen en pijn uit een vorige lange relatie, kon ik moeilijk genieten en open gaan staan voor nieuwe dingen.

De relatie met mijn zoon verbeteren met ERV

Waar ik van wakker lag? De de relatie met mijn zoon verbeteren. De communicatie verliep, vanuit mijn kant, niet goed waarbij ik al mijn zorgen continu naar hem uitte.

Nu ben ik stabieler en kan ik veel beter voelen. Ik ben rustiger en daardoor ook veel duidelijk voor mezelf. De enkelzijdige relatietherapie hielp mij de relatie met mijn zoon verbeteren. Ik kan hem zien (en accepteren) voor wie hij is. Dat maakt alles veel relaxter en zachter tussen ons met meer plaats voor liefde.

Ik voel me ook vrijer in mijn liefdesrelatie. De communicatie verloopt goed en we geven elkaar de ruimte om onszelf te ontwikkelen en aan onszelf te blijven werken. Er is liefde aanwezig in huis en ik ben gaan openstaan voor ons aankomend kindje. Daardoor voel ik rust en warmte in mezelf.

De afgelopen 10 maanden heb ik in 10 sessies alle inzichten gekregen die ik nodig had om nu zelfstandig verder te kunnen. Want ik wil me blijven ontwikkelen.

Ik heb veel meer grip gekregen op op mijn gedachten. Die gingen van links naar rechts. Dat is nu veel stabieler. Ik kan nu voelen en het overzien en een keuze maken en daar dan een goed gevoel bij hebben. Dat maakt het leven een stuk leuker!

Ik voel me echt een ander mens. Ik haal veel meer uit het leven. Het verschil is dag en nacht!

Boek gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

‘Ik was een alcoholist en wist ik niet wat ik met mezelf moest doen.

Na 8 maanden behandeling bij Anachroon Therapie zit ik weer normaal in het leven. Ik heb meer sociale contacten, beleef weer plezier en ik voel me rustiger.

Laatst wilde iemand mij een lekker toetje laten proeven en ik kon gewoon aangeven: “Daar zit geen alcohol in, hè? Want daar heb ik een probleem mee gehad, ik was een alcoholist; dat neem ik niet meer.” Het is voor mij nu geen punt meer om dat zo in het openbaar te zeggen.

Veel rare, irrationele angsten – zoals reizen met de bus en de trein – zijn verdwenen. Dat heb ik niet bewust hoeven begrijpen of oefenen. We deden een sessie en het was gewoon beter daarna. Alsof het vanzelf was gegaan.

Voor mij was dit zeker het juiste om te doen. Het heeft mij echt goed geholpen, op een bewuste en op een onbewuste manier.’

Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.

“Ik kwam voor behandeling van burnout. Ik was snel gestrestst, zelfbekritiserend, en opgebrand. Angst om vooruit te kijken naar de toekomst. Ook ‘leuke’ dingen raakte ik van in paniek. Hoog en onrustig in de ademhaling, vaak benauwd. Lichte depressie. Weinig contact met mezelf waardoor ik mezelf vaker voorbij ging. Moeite om een goede liefdesrelatie aan te gaan en ik hield vast aan oude pijn.

Nu sta ik gegronder en steviger in mijn schoenen. Voel me meer geaard. Mij bewust van mijn ademhaling. Ik heb leren ontspannen en ik kan nu ontspannen ademen. Niet meer somber, geen depressieve klachten. Meer in contact met mezelf waardoor ik eerder rust neem en mijn grenzen aangeef. Ik ben niet meer zo overprikkeld en heb heel weinig off days. Ik sta mezelf geluk toe en durf uit te kijken naar toekomstige leuke dingen.”

Geen paniekaanvallen meer, geen buikpijn en niet meer misselijk. Geen last meer van benauwdheid.

Ik zit lekker in mijn vel, ben vrolijk en ik ben veel energieker. Ook weer zin om buiten dingen te gaan doen.

Ik had niet gedacht dat het zo erg zou veranderen allemaal.

 

Wil je net als deze studente van je klachten af, zodat je vrolijk en energiek kunt genieten van het leven?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

‘Een aantal jaren geleden heeft Claudie mij ontzettend fijn geholpen met onder andere mijn burnout. Ik voel me beter, energieker en gelukkiger dan ooit.

(…) Ik heb haar werkwijze destijds als zeer prettig ervaren, en merk dat ik daar nog steeds de vruchten van pluk.’

Lees verder over dit Anachroon Programma.

Ik had veel angst voor de komende bevalling en ik keek negatief terug op mijn vorige bevalling. Mijn partner wilde graag meer deel uitmaken van de bevalling en ik kwam erachter tijdens een sessie dat ik het ook graag samen wil doen ipv alleen door de pijn.

Door de hypnotherapeutische zwangerschapsbegeleiding  heb ik inzichtelijk gekregen wat ik graag wil en nodig heb voor de aankomende bevalling. Daarnaast weet ik beter wat ik van mijn partner nodig heb, hebben we hier van tevoren over gesproken en heeft mijn partner ook concrete handvatten wat hij kan doen. De spanning voor een volgende bevalling is niet weg, maar hij is van angst naar ”gezonde” spanning gegaan. Ik durf vertrouwen te hebben dat deze bevalling positief zal verlopen.

Lees meer over hypnotherapeutische zwangerschapsbegeleiding en voorbereiding op de bevalling met hypnotherapie.

‘Op werkvlak voelde ik me niet happy en onzeker. Ik twijfelde aan mijn eigen kunnen en aan mijn keuzes. Me kritisch opstellen zag ik als een gebrek aan waardering voor mijn functie en werkgever.

Door het Anachroon Programma heb ik me sterk ontwikkeld. Ik voel me zelfverzekerder en ik ervaar werkplezier en waardering van de werkgever.

Nu stel ik veel vragen. Ik wil weten wat ze bij andere afdelingen doen en ik stel me kritisch op.
Juist specifiek wat ik zo spannend vond, dat blijken ze enorm te waarderen! Ik heb zelfs een gratificatie gekregen omdat mijn werkgever blij is met mijn verhelderende vragen en mijn gewoonte om buiten de box te denken.’