Online therapie

Online therapie

Online therapie maakt het mogelijk comfortabel in je eigen huis therapeutische behandeling te krijgen.

Online therapie: lekker op je gemak

Voor therapie kun je een live consult afspreken in de praktijk. Het is ook mogelijk te kiezen voor online sessies. We werken dan met Zoom, Skype, FaceTime, Discord of telefoon. Jij mag kiezen. Misschien is het handig een communicatiemiddel te gebruiken dat je nu ook al gebruikt.

Voordelen van e-therapie

Natuurlijk is een e-sessie heel handig als je ver weg woont. Daarnaast kan therapie volgen vanuit je eigen huis erg prettig zijn. Je eigen omgeving, waar je je thuis en veilig voelt.

Online therapeutische behandeling

Een goede therapeut is niet altijd een goede online therapeut. Het vraagt een andere manier van afstemmen, andere technieken en veel ervaring om succesvolle online therapie te bieden.

Anachroon Therapie biedt al sinds 2015 e-therapie en e-coaching. De eerste anderhalf jaar werkte ik uitsluitend met proefpersonen, om de kunst van goede online therapie te ontwikkelen. Pas na die ruime periode van innovatie en gedegen testen van de online sessies, werden e-sessies aan cliënten aangeboden.

Ervaren online therapeut

Inmiddels heb ik ruime ervaring opgebouwd met online coaching, gesprekstherapie, NLP en integratieve therapie. Ook online EMDR en online hypnotherapie zijn mogelijk.

Waarom online therapie?

Woon je niet in de buurt, dan kan online therapie je veel tijd besparen. Ook cliënten die korter of langer in het buitenland verblijven, kiezen vaak voor online sessies. Daarnaast kan e-therapie een oplossing zijn indien je minder valide bent, hevige allergieën hebt of door omstandigheden niet makkelijk weg kunt van huis.

Vooral voor mensen met een drukke agenda is Skype-therapie een goede oplossing. Je kunt de e-sessies ontvangen terwijl je op je werk bent of op vakantie. Een Zoomsessie vanuit een vergaderruimte, een FaceTime-sessie vanuit je kantoor of een telefonische sessie vanaf een mooi plekje in de rustige bubbel van je eigen auto… het is allemaal mogelijk.

online therapie online hypnotherapie e-therapie afstandssessies afstandstherapie Skype-sessies Zoomtherapie Skypetherapie

Online behandeling van fobieën

Bij hevige angsten kan het ook erg prettig zijn de therapie te beginnen vanuit de veilige omhulling van je eigen huis. We beginnen dan met online consulten om te werken aan je gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Bovendien kunnen we met hypnotherapie je laten beleven hoe het is om de situaties te beleven waar je moeite mee had, voordat je ze in het echt gaat beleven. Je verkent alles in een virtuele realiteit en oefent daarmee totdat je je zeker van je zaak voelt. Daarvoor gebruiken we geen VR-bril of andere apparatuur, maar hypnotische technieken, zodat je exact die situaties kunt ervaren die voor jou ertoe doen.

Vervolgens kan ik desgewenst één of enkele sessies in je eigen huis verzorgen, waarbij we gezamenlijk een deel van de weg naar de Anachroon Praktijk kunnen afleggen. Pas als je je sterk genoeg voelt, zetten we de volgende stap. Dan beschik je inmiddels over het zelfvertrouwen en de rust om zelfstandig naar de praktijk te komen. Wat een overwinning!

Stel je vraag of plan gelijk je eerste sessie!

Combinatie van live en e-therapie

Wil je intensief met je hulpvraag aan de slag en gewoon blijven werken of studeren? Dan biedt afstandstherapie je die mogelijkheid. Bij het Anachroon Programma combineren we live sessies met Skypesessies of FaceTime-sessies, e-coaching per e-mail, doorlopende ondersteuning via Signal en 24 uur per dag telefonische crisisopvang.

Zo kun je elke dag intensief begeleid worden bij je persoonlijke proces, zonder dat je agenda onder druk komt te staan. Veel mensen hebben hun leven en welzijn echt kunnen transformeren dankzij het Anachroon Programma van 3 maanden.

Online hypnotherapie

Kies je voor losse sessies, dan kun je ook gebruik maken van de online therapie. Je kunt een live sessie tot op het laatste moment kosteloos omboeken naar een e-sessie. Behalve sessies via een zorgapplicatie behoort ook een Skype- of Zoomsessie, een FaceTime-consult, een telefonische sessie of een Discord-consult tot de mogelijkheden.

Handig als je in tijdnood zit, door je rug bent gegaan of in de file staat!