Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding met hypnotherapie

Je zwangerschap… een bijzondere periode! Met zwangerschapsbegeleiding met hypnotherapie bereid je je optimaal voor op de bevalling én het moederschap.

Geen groepjes en protocollen, maar individueel maatwerk

De zwangerschapsbegeleiding bij Anachroon Therapie bestaat uit een combinatie van hypnotherapeutische sessies en intensieve coaching. Jij en je partner krijgen volop persoonlijke aandacht. Je kunt al starten vanaf week 13!

Wat kan het Anachroon programma me opleveren?
 • Ontspannen bevalling
 • Minimum aan pijn en angst
 • Partner krijgt een actieve rol tijdens bevalling
 • Bouwen aan de band tussen jou en je ongeboren kindje
 • Versterking van je zelfvertrouwen als aanstaande moeder
behandeling van pds

Wat houdt het Anachroon programma in?

 • Minimaal 3 maanden intensieve begeleiding (vanaf je intake tot na de bevalling)
 • Intakesessie in de praktijk
 • 3 Hypnotherapeutische sessies van anderhalf uur waarin we onbewuste blokkades verhelpen en je zelfhypnose aanleert
 • 3 Sessies van een uur (eventueel videoconsulten) waarin je persoonlijke tips krijgt en antwoord op al je vragen en ervaringen
 • Wekelijkse feedback op je ervaringen en inspanningen, zodat je gemotiveerd blijft je optimaal voor te bereiden op de bevalling en de komst van je kindje
 • Doorlopende online coaching in een veilige digitale omgeving, zodat je op ieder moment van de dag kwijt kunt waar je tegenaan loopt of wat er in je omgaat
 • Gedurende het gehele traject voortdurend telefonische crisisopvang door mij of mijn waarnemers, zodat je je veilig en gesteund kunt voelen omdat je iemand kunt bereiken – dag en nacht

Bonus: moeder-en-kindsessie waarin je over je bevalling kunt vertellen en je zonodig hulp krijgt bij het verwerken hiervan of bij het wennen aan je nieuwe rol als moeder.

Je kiest zelf wanneer je met het programma wilt beginnen. Als je weet dat je in verwachting bent, mag je direct starten, maar ook als je al in je 6e maand of nog verder bent, ben je van harte welkom.

Actieve rol voor de partner

Je partner is uiteraard ook van harte welkom. Het is wenselijk dat hij (of zij) bij tenminste één en bij voorkeur twee sessies aanwezig is. Je partner kan een belangrijke ondersteunende rol innemen tijdens de bevalling – prettiger voor jou en voor hem dan wanneer hij machteloos toekijkt.

Door het programma krijg je meer vertrouwen in jezelf, zodat je ontspannen naar de bevalling toe kunt leven. Je gaat intens contact maken met je ongeboren kindje.

Mentale ontspanning door zelfhypnose

Eventuele zwangerschapsklachten pakken we samen aan. Je ervaart hoe je gedachten en je lichaam op elkaar reageren, en welke gedachten helpend zijn. Behalve lichamelijke ontspanning, leer je ook mentale ontspanning door middel van zelfhypnose. Ook leer je hoe je pijnveranderingstechnieken kunt toepassen, waardoor je de mate van pijn die je ervaart sterk kunt verminderen.

Ontspanning en vertrouwen

Met zwangerschapsbegeleiding met hypnotherapie bereid je je op alle niveaus grondig voor. Naast het voorbereiden op een vlotte bevalling en moederschap vanuit vertrouwen, kunnen we zwangerschapsklachten verminderen en de relatie met je partner en je kindje versterken.

Als het van toepassing is, help ik je ook bij het verwerken van gebeurtenissen uit het verleden, zoals geweld, ongewenste intimiteiten, problemen met familieleden, angsten of een traumatische eerdere bevalling. Als je het prettig of nodig vindt, kun je voor of na je intensieve programma ook enkele aanvullende sessies nemen om hier gericht aan te werken.

Zelfhypnose

Door zelfhypnose ben je straks in staat ontspannen aan de bevalling te beginnen, zelf invloed uit te oefenen op het verloop van de bevalling en de geboorte van je kindje heel bewust mee te maken.

Bewust en ontspannen

Ontspannen is een vaardigheid waar je heel je leven voordeel van hebt. Door middel van zelfhypnose leer je een diepe ontspanning te bereiken, die je zal helpen de geboorte van je kindje zo goed mogelijk te laten verlopen.

Erkend Hypnotherapeut

Over Claudie

Claudie van Ginneken is erkend hypnotherapeut en zelf moeder van 3 kinderen. Zij is aangesloten bij onder meer RBCZ.

Met haar ruime ervaring en bijzondere expertise heeft ze al veel mensen mogen helpen op weg naar meer rust, ontspanning, zelfvertrouwen en zelfwaardering. Zij is gespecialiseerd in het eenzijdig verbeteren van relaties, waaronder partnerrelaties, familierelaties en de relatie met je ongeboren kindje. Daarnaast is zij expert in pijnvermindering.

Over Claudie

Een ontspannen bevalling is een optimale bevalling!