www.anachroon.nl

Workshop Leer jezelf waarderen


Van twijfel naar zelfvertrouwen in 3 eenvoudige stappen

 

 • Bekruipt de vrees je wel eens dat je eigenlijk niet leuk genoeg bent, of niet deskundig genoeg?
 • Vraag je je wel eens af wat jij eigenlijk bijdraagt aan de wereld?
 • Word je wel eens moedeloos van mensen die minder kwaliteit leveren dan jij, maar toch overal doorheen lijken te rollen?
 • Zou je graag vaker gewoon zorgeloos blij willen zijn?
 • Kun je ineens bang zijn om ontmaskerd te worden door vakgenoten?
 • Twijfel je soms plotseling of het wel goed genoeg is wat je doet?

 

Veel mensen hebben heimelijke gedachten van minderwaardigheid over zichzelf en hun leven. Bij sommigen verdwijnen deze ontmoedigende gedachten vanzelf weer. Bij anderen is er bijna voortdurend een kritisch stemmetje dat alles wat iemand doet of nalaat op een goudschaaltje weegt. Behalve heel vermoeiend, is een dergelijke kritische kijk op zichzelf ook ondermijnend voor hun welzijn en hun gezondheid. Ze raken in een neerwaartse spiraal van zelfkritiek, frustratie, vermoeidheid, verminderde productiviteit, gevoeligheid voor kritiek van anderen, wrijving met hun omgeving en meer zelfkritiek.

 

De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde meldt dat 70 tot 90 procent van alle ziekmeldingen een niet-medische oorzaak heeft. De manier waarop mensen naar zichzelf kijken en zichzelf behandelen speelt hierbij een belangrijke rol. Veel mensen stellen hoge eisen aan zichzelf. Ze zijn niet gauw tevreden met wat ze op een dag gedaan hebben. Ze vinden vaak dat ze meer hadden kunnen doen, of beter, of aardiger hadden kunnen zijn, of … Zelfs vrije tijd kan ‘efficiënt’ gebruikt worden, bijvoorbeeld om zo snel mogelijk weer op te laden. Dit is een vorm van roofbouw, die uiteindelijk kan leiden tot langdurige lichamelijke of psychische kwalen, zoals burn-out, depressie of arbeidsongeschiktheid. Het CBS concludeerde dat in 2014 maar liefst 1 op de 7 werknemers last had van burn-outklachten!


Gelukkig bewandelen steeds meer mensen een ander pad.

Ze leren met mildheid naar zichzelf kijken, en zichzelf de steun geven die nodig is. Juist door compassie en zelfrespect word je gelukkiger, fitter en productiever. Ze waarderen zichzelf, terwijl ze hun gezonde kritische kijk trouw blijven. Ze steunen zichzelf, ook wanneer anderen dan niet doen. Ze mogen er helemaal zijn, met al hun foutjes en tekortkomingen.

 

Ook jij kunt dit leren! Wat er nodig is, is ontdekken hoe je onbewust over jezelf denkt en dit veranderen, leren hoe je zelfkritiek opbouwend maakt en ervaren wat het effect is van verschillende zelfbeelden. Deze 3 stappen kun je in één dag zetten, met de steun van anderen die hetzelfde proces aangaan en de hulp van een ervaren hypnotherapeut. Met de workshop ‘Van twijfel naar zelfvertrouwen – Leer jezelf waarderen’ vergroot je binnen een dag je compassie en zelfwaardering, waardoor je niet meer twijfelt aan jezelf.


Deze manier van werken levert verrassende resultaten!

– dhr. J.R. te A.


Wat kan deze dag jou opleveren?

 • je leert zelfkritiek te veranderen in bemoedigende innerlijke spraak
 • je leert hoe je je zelfbeeld aan kunt passen aan de situatie waarin je je bevindt
 • je krijgt positieve gedachten over wie je bent en wat je doet
 • je maakt intens contact met wat voor jou persoonlijk belangrijk is
 • je ervaart de steun en herkenning van anderen die hun eigen proces aangaan
 • je voelt je bewuster en zekerder
 • je ervaart dat je er helemaal mag zijn, en neemt dat gevoel met je mee de toekomst in

De workshop bestaat uit een trainingsdag gevuld met verrassende oefeningen en technieken, persoonlijke coaching, gezamenlijke meditatie en inspirerende contacten in een fijne omgeving. Je maakt je diverse technieken eigen uit de NLP en hypnotherapie. Tussen de middag krijg je een heerlijke lunch aangeboden.

De dag wordt geleid door Claudie van Ginneken, hypnotherapeut en NLP-er met ruime ervaring als therapeut, coach en trainer.


Claudie doet haar werk met zonder meer fantastische resultaten. Met als gevolg dat er spectaculaire veranderingen ten goede ontstaan in het welbevinden en functioneren van de mensen met wie zij werkt.

– Heleen ter Avest


 

Deze bijzondere dag zal plaatsvinden op donderdag 30 juni 2016 op de sfeervolle locatie La Capella in Arnhem.

Informeer naar de eerstvolgende uitvoering van deze workshop!